Prijzen en WKR 2017 2017-11-10T12:52:49+00:00

Prijzen en WKR 2017

Offerte op maat

Bij ieder programma vind u de richtprijzen zonder eten en drinken. Deze richtprijzen zijn gebaseerd op een grote groep. Vanaf 20 personen kunnen wij uw evenement in Nijmegen organiseren. Vanaf 40 personen door heel Nederland. Het is ook mogelijk om een evenement op uw locatie te laten plaatsvinden. U betaalt dan alleen de kosten voor de activiteiten. Dit is weer voordelig omdat dit buiten de Werkkosten regeling valt.U heeft een duidelijk beeld van uw evenement of wil daarbij graag geholpen worden met leuke ideeën? Ons salesteam werkt uw wensen graag uit in een offerte op maat.

De WKR regeling en uw personeelsuitje of bedrijfsfeest.Alle loon in natura kunt u –vrijstellingen en nihil waarderingen daargelaten – onderbrengen in de vrije ruimte van 1,2% van uw totale loonsom. Dat rekent u eenvoudig uit. De WKR rekent echter ook af met alle “leuke en ontspannende” zaken, die al snel als loon in natura gelden. Een keer dat extraatje voor het team, een fietsplan of een jubileumreis: het wordt afwegen hoe u dit binnen de vrije ruimte gaat inpassen. Hoe kunt u de WKR voor uw event (personeelsfeest, bedrijfsuitje, teamtraining of jubileum) in ieder geval in uw voordeel laten werken.

Carpe Diem tip: ontloop de WKR voor uw personeelsfeest / bedrijfsuitje in 2017

 1. Overweeg het inzetten van een personeelsvereniging. Uw bijdrage aan de personeelsvereniging valt binnen de WKR, maar het personeel kan zelf het andere deel bijdragen. Een mooie win-win situatie, waarmee u direct de medewerkers betrekt bij uw bedrijfsuitje of personeelsfeest.
 2. Fiscaal interessant uw jubileumfeest vieren? Met de PV kunt u meerdere jaren “inleggen” tot uw jaarlijkse vrije ruimte, om vervolgens dat grote jubileumfeest of jubileumreis te organiseren vanuit de PV. Zonder eindheffing.
 3. Werkkostenregeling en een personeelsfeest in uw bedrijf Consumptieve bestedingen op de “eigen” werkplek (lees: de plekken waarvoor u ARBO technisch verantwoordelijk bent) vallen onder de Nihil waardering van de werkkostenregeling. Een familiedag op het eigen buitenterrein, het jubileumfeest in uw bedrijfshal, de kerstborrel in de kantine…allemaal 100% fiscaal aftrekbaar. Ook voor werknemers van andere vestigingen.

WKR en trainingen, cursussen, congressen

 • Vergoedingen of verstrekkingen voor het onderhouden / verbeteren van kennis en vaardigheden voor uw werk zijn onbelast. Hieronder vallen trainingen, cursussen en congressen, maar ook teambuilding, studiedag, coaching- en kennismakingssessies. No questions asked zover.
 • Dikwijls vindt echter een training- of teambuildingsevent plaats met een gecombineerd programma. Een trainer, lunch, activiteit en praktijkmoment kunnen dan afwisselend wel/niet aftrekbaar zijn, en wellicht onder de WKR vallen. Leg uw dag goed vast, zodanig dat het gehele programma een (grotendeels) zakelijk karakter heeft. De dag is dan volledig aftrekbaar, ook de lunch en consumpties. Carpe Diem beschikt over programma opzetten die geaccrediteerd zijn door de belastingdienst als teambuilding/training. Vraag ons ernaar; het werkt in uw voordeel!

Personeelsfeest met uw concern?

 • Uw concern telt verschillende vestigingen en BV’s, hoe gaat u dan met het personeelsfeest / bedrijfsuitje en de WKR om? U moet de werkkostenregeling dan per werkgever toepassen. Organiseert u dus een personeelsfeest op een externe locatie, dan berekent u de kosten door naar elke werkgever, op basis van het aantal aanwezige deelnemers per bedrijf.
 • Ook kunt u ervoor kiezen het feest op de eigen locatie plaats te laten vinden. Kies dan de grootste werkgever als locatie, daar deze de kosten (voor eigen werknemers) volledig fiscaal kunnen aftrekken. We kunnen ons voorstellen dat u creatief te werk gaat bij het doorrekenen van deze kosten, maar probeer het altijd te onderbouwen.

Klantendag, relatie event of sales meeting organiseren?

 • Overweegt het zakelijk karakter deze dag? Dan is het volledig aftrekbaar.
 • Werkkostenregeling tip: Onderbouwen is bewijzen!
 • Bij een mogelijke controle kan de belastinginspecteur uw programmakeuze een luxe personeelsuitje vinden, terwijl u dit plande als incentive voor de behaalde doelen van uw salesteam. Met een goede onderbouwing en kopie van de originele sales afspraken kunt u het zakelijke karakter van uw programma aantonen en daarmee aftrek afdwingen. Daarom altijd onderbouwen & archiveren. Het is een kleine moeite om een kopie van interne afspraken, offertes en dagverloop bij te voegen, maar kan veel discussie voorkomen.

Wij zijn WKR Proof; u ook?

 • Elk jaar organiseren we veel trainingen, klantendagen, bedrijfsuitjes, open dagen en jubilea. We weten als geen ander welke programma’s – of met welke benadering & onderbouwing – WKR proof zijn. Dit geeft u zekerheid. Tijdens een kennismaking vertellen we u er graag meer over.
Carpe Diem Evenementenbedrijf